Sesin Görselleştiği Bir Performans: Podacto Stüdyo, Yakında BluTV'de

SESİN GÖRSELLEŞTİĞİ DİSİPLİNLERARASI BİR PERFORMANS SUNAN ‘PODACTO STÜDYO’ YAKINDA BLUTV’DE

 
 

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, yeni nesil kulak tiyatrosu Podacto ile ‘Podacto Stüdyo’ adındaki yeni projesi için hazırlıklara başladı. Pandemi sebebiyle sahnelerden uzak kalan hem tiyatro sanatçılarına hem de bu süreçte tiyatroya hasret kalan tüm sanatseverlere özlenen tiyatro atmosferini yaşatmak adına BluTV, Podacto’nun yeni projesi ‘Podacto Stüdyo’yu sunuyor.

Farklı türdeki içerikleriyle üyelerine zengin bir arşiv sunan BluTV, yepyeni bir projeye daha imza atıyor. Sanatın her alanına destek olmaya özen gösteren dijital platform, şimdi de üyeleriyle ‘Podacto Stüdyo’yu buluşturuyor. Yenilikçi formatıyla ses teknolojisi ve tiyatroyu bir araya getirerek seyircisine eşsiz bir deneyim tattırmayı hedefleyen ‘Podacto Stüdyo’, özlenen tiyatro atmosferini dijital ve çağdaş bir formatla evlere taşıyacak.

Bugüne kadar 100’den fazla oyuncuyla 30’dan fazla yazarı buluşturan Podacto’nun BluTV işbirliğindeki yeni alt formatı olan ‘Podacto Stüdyo’, sanatın her alanı gibi sahne sanatlarının da dijitalleştiği günümüzde, metinlerin ses tasarımlarıyla bir bütün oluşturacağı yepyeni bir performans türü ortaya koyuyor. Dünyada bir ilk olan formatta izleyiciler, bir yandan Türk tiyatrosunun en önemli 6 çağdaş yazarının kaleminden çıkan 8 farklı oyunun 3 performans sanatçısı tarafından gerçekleştirilen ses üretim sürecine tanıklık ederken bir yandan da birbirinden başarılı 10 tiyatro sanatçısının sesinden oyunları deneyimleyecekler.

Çekimlerin gerçekleştiği Babylon’a 360 derece olarak yerleştirilen 14 kamera ve 32 mikrofon ile oyunlar kaydedilirken ‘Podacto Stüdyo’nun 12 adet iPhone ile çekilen kamera arkası görüntüleri ise görsel bir şölen olarak izleyenlerle buluşacak.

Ferit Katipoğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu Nisan Ceren Özerten ve Faruk Özerten yapımcılığındaki ‘Podacto Stüdyo’da; Ahmet Sami Özbudak, Aslı Ceren Bozatlı, Balca Yücesoy, Derem Çıray, Murat Mahmutyazıcıoğlu ve Sami Berat Marçalı’nın eserleri Alican Yücesoy, Aslı İnandık, Ceren Moray, Damla Sönmez, Emir Çubukçu, Serkan Keskin, Sezin Akbaşoğulları, Tülin Özen, Ushan Çakır ve Yağız Can Konyalı’nın sesinden hayat buluyor. Mihran Tomasyan’ın performans yönetimini üstlendiği projede Tomasyan’a performanslarıyla Melih Kıraç ve Selim Cizdan eşlik ediyor.

Disiplinlerarası bir deneyim sunacak olan ‘Podacto Stüdyo’ yakında sadece BluTV’de!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski