K! Kültüral Performing Arts, Ekim Programı Açıklandı!


Bağımsız kültür ve sanat alanı K! Kültüral Performing Arts, Ekim ayında birbirinden başarılı tiyatro prodüksiyonlarını sahnede ve dijitalde seyirciyle buluşturuyor.


Başta sahne sanatları olmak üzere tüm sanat disiplinlerine açık bir ortak platform düşüncesi olarak filizlenen bağımsız kültür ve sanat alanı K! Kültüral Performing Arts, sahnede ve dijitalde birbirinden başarılı tiyatro yapıtlarını seyirciyle buluşturmaya devam ediyor. Ekim ayında K! Kültüral Performing Arts prodüksiyonu olan Madam Giyotin, AB Uyumlu Aile çevrimiçi olarak jetgise.com üzerinden, Oda Komşum Richard Wagner fiziki olarak ve Proje No: 2 yapımı Bernarda fiziki olarak sahnelecek.

“ODA KOMŞUM RİCHARD WAGNER”
20 EKİM’DE GALA YAPACAK


K! Kültüral Performing Arts’ın 3. prodüksiyonu olma özelliğini taşıyan, kapitalist düzenin çarpık temellerine ve sistemin distopik evrenine dikkat çeken Oda Komşum Richard Wagner, din, ekonomi, hukuk ve ahlaki değerler gibi enstrümanları acımasız bir şekilde kullanan sisteme esaslı sorular yöneltme misyonunu taşıyor. Yakup Almelek’in kaleme aldığı Murat İpek’in uyarlayıp yönettiği, Murat İpek, Emre Yetim ve İbrahim Cem Tek’in rol aldığı Oda Komşum Richard Wagner, 20 Ekim Çarşamba akşamı saat 20.00’da K! Kültüral Performing Arts’ta gala yapıyor. İki üniversite öğrencisi gencin sivil itaatsizliği üzerinden sahneye taşınan oyun; sistem eleştirisini sıra dışı bir temele oturtuyor. Karakterleri ters perspektiften ele alan Murat İpek, iki genç "masum" karakterin karşısına duyarsız duruşuyla yarı fantastik bir ikon olarak dikiliyor.

10 Ekim Pazar 21.00
Madam Giyotin (Dijital)


Lauren Gunderson’un yazdığı Yağmur Yağmur’un yönettiği ve Betül Arım, Zeliha Gürsoy, Çiğdem Yıldız ve Merve Güran’ın rol aldığı Madam Giyotin, gerçek hayatta yolları hiç kesişmemiş olsa da eylemleri ve fikirleriyle aynı tarihin, Fransız Devrimi’nin birer parçası olmuş ve giyotinle idam edilmiş feminist ve aktivist oyun yazarı Olympe De Gouges, yüz bin kişinin kellesini tek bir kelle ile değiştiren gözü pek suikastçı Charlotte Corday, Agostino Brunias resminden fırlayan üst aklın temsilcisi bir casus, “renksiz kadın” Marienne ve hiçbir zaman gerçek bir arkadaşa sahip olamayan, istemeden nezaketsiz ve tuhaf bir şekilde ileri görüşlü Marie Antoinette’yi bir araya getiriyor.

15 Ekim Cuma 21.00
AB Uyumlu Aile (Dijital)

Şenay Tanrıvermiş'in yazdığı, Yağmur Yağmur’un proje tasarımını ve konseptini oluşturup yönettiği AB Uyumlu Aile güven, bağlılık, aile, sistem, iktidar, cinsiyet, kimlik, sıkışmışlık ve arada kalmışlık gibi kavramların sorguluyor. Usta oyuncular Ayşe Lebriz Berkem ve Altuğ Görgü’ye genç kuşağın yetenekli isimleri Merve Güran ve Dilara Mücaviroğlu eşlik ettiği oyun, 15 Ekim Cuma akşamı saat 21.00’da jetgise.com'da seyirciyle buluşuyor.

20 Ekim Çarşamba 20.00
Oda Komşum Richard Wagner (Sahnede, Gala)

K! Kültüral Performing Arts’ın 3. prodüksiyonu olma özelliğini taşıyan, kapitalist düzenin çarpık temellerine ve sistemin distopik evrenine dikkat çeken Oda Komşum Richard Wagner, din, ekonomi, hukuk ve ahlaki değerler gibi enstrümanları acımasız bir şekilde kullanan sisteme esaslı sorular yöneltme misyonunu taşıyor. Yakup Almelek’in kaleme aldığı Murat İpek’in uyarlayıp yönettiği oyunda Murat İpek, Emre Yetim ve İbrahim Cem Tek rol alıyor.

28 Ekim Perşembe 21.00
Madam Giyotin (Dijital)

K! Kültüral Performing Arts yapımı Madam Giyotin, şiddeti ve komediyi yan yana getiren, seyirciyi eşitlik ve kardeşlik kavramları üzerine farklı düşünmeye sevk edecek özgün ve merak uyandırıcı bir kadın buluşması. Bu oyun, Korku Krallığı zamanında kim olabileceğimizi bulmanın bir yolu ya da bizim zamanımızda onların “kim” olduklarına dair 18. Yüzyıl Fransası ile yapılan bir konuşmanın tohumu. Tersine dönmüş dünyada, zamansız ve mekansız bir düzlemde, ortak kanamalar yaşayan bu dört kadın ekseninde dönen rüya benzeri bu komedi; şiddet ve miras, kadın hakları ve korku, sanat ve aslında dünyayı nasıl değiştirdiğimiz/ değiştirebileceğimiz hakkında.

30 EKim Cumartesi 20.30
Bernarda (Sahnede)

Federico Garcia Lorca'nın yazdığı Bernarda Alba'nın Evi adlı oyundan yola çıkılarak uyarlanmış Bernarda, tek kişilik bir oyun. Bernarda (Özge Arslan) ev içinde yas ilan ederek kurduğu otorite ile bildiğimiz tüm baskıcı rejimlerin küçük bir modelini oluşturuyor. Arslan, otoritenin kadın kimliğine uyguladığı cinsiyetçi ve ayrımcı baskıyı ve 5 kadını aynı anda sahnede başarıyla canlandırıyor.

OYUNLAR İZLEYİCİNİN “BAKIŞ AÇISI” İLE KAYDEDİLİYOR

K! Kültüral Performing Arts tüm prodüksiyonları, disiplinlerarası bağları aktif tutarak sinematografik bir yaklaşımla kaydeder. Tiyatro prodüksiyonlarımız için deneyimli yayın ekipleri bize eşlik eder. Beşten fazla kameranın aktif olarak kayıtta tutulduğu prodüksiyonlardaki ana amaç izleyicinin “bakış açısını” yakalamaktır. Bunun için video ekibi, akıştaki oyunu ustalıklı bir dijital yolla kayıt altına alırken, yüksek kaliteli bir seyir deneyimi için profesyonel bir yapıyla çalışır. Yapımlar, profesyonel ses ve video tasarımcılarıyla ortak çalışmalar yapılarak kaydedilir.

K! Kültüral Performing Arts, sezon boyunca hem online hem de fiziki olarak hibrit bir programla seyircisiyle buluşmayı sürdürecek ve COVID-19 güvenlik yönergelerini izleyecektir. Yapımlar hakkında ayrıntılı bilgi için kultural.com.tr/tur/oyunlar/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski